Mijn voeding aanpassen, hoe pak jij dat aan?

Gezonde voeding, met veel fruit, en veel eiwitten hield ik altijd meer even vol. Zodra ik op school was gooide ik het vaak weg en kocht ik een broodje. Natuurlijk slecht voor de lijn en slecht voor de portemonnee. Ook hield ik mijzelf voor de gek, wat ik nog het ergste vond. 

Maar hoe doe ik dit anders? Dat was mijn grootste struggle, aangezien ik geen ochtendmens ben en al zeker niet de tijd neem om uitgebreid te ontbijten en mijn lunch te maken.

ik wilde afvallen, maar dat lukt natuurlijk niet als je je niet aan je dieet houd. Ik hield het nooit langer vol als een week. Maar om een andere lifestyle te krijgen moet je alles omgooien. Het omgooien daar ben ik nu mee bezig. Het is veel proberen, maar ik heb weinig ideeën. Waar liggen mijn verbeterpunten, en wat heb ik wel op de rit? Dat is een belangrijke waar je je wel bewust van moet zijn als je je voeding om wil gooien.

 

Ontbijt

Ontbijt, dat is ook weer iets wat ik vaak oversloeg. Ook al was ik me er bewust van dat dit belangrijk was, ik deed het toch niet. Mijn probleem is dat ik ’s Ochtens nooit honger heb, of ik moet uitslapen tot een uurtje of 1, maar dat kan ik wel vergeten op een normale schooldag. Dan de volgende struggle, wat moet ik eten als ontbijt? Brood lijkt heel simpel, maar krijg ik absoluut niet weg. Een hele bak kwark krijg ik ook niet weg, maar gaat er al beter in als brood.

bord met bestek pic       kwarkmuesli pic

Wat ik nu vaak doe, is bij de supermarkt bakjes van Boer ’n Muesli kopen. Dat is een bakje (170g) yoghurt, met een beetje muesli. Hier zitten 212 calorieën in, het is niet heel veel maar ook niet heel weinig. Toch vind ik het best wel vullen. Regelmatig probeer ik weleens iets nieuws uit, of wissel ik het af met toch een boterham. Altijd hetzelfde is niks voor mij…

Tussendoortjes

Dit is een van de weinige onderdelen die ik goed onder controle heb. Veel fruit en groentes als tussendoortjes, en ook regelmatig wat eten om mijn verbranding aan de gang te houden. Vaak eet ik komkommer, een banaan, een appel, druiven of drink ik een gezonde smoothie met fruit erdoor. Hierbij let ik alleen wel goed op de suikers! In bijvoorbeeld druiven zitten veel natuurlijke suikers, waar je goed op moet letten om daar maat in te houden. Stap 1 om alles onder controle te krijgen is bij mij begonnen met mijn tussendoortjes. Heb jij nog lekker tips voor mij?

fruittafel pic

De Lunch

De lunch is de volgende struggle, aangezien ik het vaak weg gooide en een broodje kocht. Daar zitten toch vaak meer calorieën in als dat je zelf je lunch mee neemt. Maar wat vind ik lekker en kan ik wel makkelijk meenemen? Bij mij het niet het feit dat ik het eten wat ik mee neem niet lekker vind. Het is puur de aantrekkingskracht van de broodjes, en hoe vers het is. Een boterham die in een zakje heeft gezeten en al belegd is, spreekt mij echt niet aan. Dit vind ik vies en gooi ik weg.

lunch broodjes pic

Nu doe ik dat anders, ik stop boterhamen in mijn broodtrommel en neem mijn beleg nog in de verpakking mee. Hierdoor heb ik het idee dat mijn brood lekkerder blijft en is de verleiding van het kopen van een broodje al een stuk kleiner. Wat ik ook erg lekker vind is crackers met kipfilet, maar dan wel de vorkoren crackers van Wasa. Weinig calorieën en je zit er niet bom vol van. Zeker op de dagen dat ik weinig honger heb is dit wel echt een goede oplossing bij mij zelf.

In kipfilet zitten weinig vette, en veel eiwitten, wat beter is voor de gezondheid. Om koolhydraten binnen te krijgen eet ik daar natuurlijk brood of crackers bij. In vergelijking tot mijn ontbijt, heb ik met mijn lunch weinig afwisseling. Wat is jouw perfecte lunch? En heb je goede, (gezonde) en makkelijke lunchtips voor mij?

Avondeten

Voor het avondeten schuif ik vaak thuis bij mijn ouders aan, en eet ik wat de pot schaft. 3 dagen in de week eet ik voor de training op de club, wat een kant-en-klaar maaltijd is, of eten wat we eerder die week over hadden. Mijn favorieten voor het avondeten is eigenlijk de heerlijke Hollandse kost, dus een lekkere stamppot! Maar spinazie of lasagne gaat er ook prima in, zeker als er een stukje zalm bij kan ben ik weer helemaal gelukkig!

lasagna spinach pic             stamppot

Het probleem met al mijn eten is dat ik vaak hetzelfde eet, en ik weinig ideeën heb. Nu ben ik dus opzoek naar nieuwe recepten. Wat is jouw favoriete recept? Laat het me weten in een reactie, daar ben ik heeeeel benieuwd naar! Dan kan ik binnenkort lekker aan de slag met nieuwe ideeën!

Met jouw hulp kan ik dan weer meer gaan variëren in mijn eten. Dus vertel me al jouw tips want daar ben ik super blij mee!

 

Liefs,

Sanne

3 gedachtes over “Mijn voeding aanpassen, hoe pak jij dat aan?

 1. Hee Sanne,

  Rijstenwafels zijn ook goed voor je om tussendoor te eten (je hebt hele lekkere van snack&jacks).
  Ook pindakaas is goed voor je om te eten, zitten veel eiwitten in maar ook veel (goede vette). Dit is dan wel handig om te eten op bijvoorbeeld trainingsdagen.

  Tussendoor eet ik vaak noten, alle ongebrande en ongezouten noten zijn goed voor je. En ze vullen best wel, wat ik voorheen niet had gedacht.

  Succes!
  Groetjes,
  Marga

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Sanne en Marga,

  Noten zijn inderdaad goed voor je als ze ongezouten en ongebrand zijn. Let er wel op dat je per dag niet meer dan een handje vol mag eten (ivm de calorieën).

  Zoete stukken fruit (zoals de druiven die je noemde) zijn goed voor na de training, dan vul je de suikers weer aan die je hebt verbrand tijdens de training.

  Verder neem ik iedere dag ook een vitamine C en D pil. Hier krijgen de meeste mensen veel de weinig van binnen (zeker de vitamine D in Nederland) en is goed voor de stoelgang.

  Liefs,
  Coby

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s