Jullie tips en recepten, dit vond ik ervan!

Op mijn blog van afgelopen week kreeg ik super veel tips en positieve reactie, iedereen hartstikke bedankt daarvoor! Ik ben gelijk aan de slag gegaan met het proberen en proeven van wat ik wel en niet lekker vond, en dat ga ik je vertellen!

Calorieën doel per dag

Ik ben begonnen met het bijhouden van mijn calorieën in een app, hiervoor gebruik ik de app MyFitnessPal. In één makkelijk overzicht kan je bijhouden wat je eet, en de calorieën hier van. Na het bepalen van je doelstelling krijg je een calorie doel per dag, waardoor je nog beter gefocust bent op je eten! Zeker een aanrader, want je kan ook zien welke voedingsstoffen waar in zitten. 

Noten

Noten bevatten veel gezonde vetten, die je zeker nodig hebt. Echter moeten de noten alleen ongezouten en ongebrand zijn. Tot mijn verbazing vond ik het best wel vullen, maar ongezouten noten, is niet echt iets voor mij. Het is wel prima om het zo af en toe te pakken, 1 of 2 keer per week om af te wisselen met mijn fruit als tussendoortje. De smaak is gewoon droog, en het irriteert mij dat het zo achter mijn tanden blijft zitten, herken je dit?

Smoothie

Via facebook kreeg ik de tip voor een smoothie met yoghurt, blauwe bessen, banaan en albran flakes. Nu had ik alleen banaan en yoghurt in huis, maar dat was ook een prima oplossing! Als ontbijt voor de donderdag ochtend maakte ik een smoothie met alleen magere yoghurt en baan, en het was heerlijk en goed vullend!

Bestand 05-10-17 18 56 50

Mijn recept:

 • 450 ml magere yoghurt
 • 2 bananen

Dit recept bevat 514 calorieën met daarin:

 • 35 gram eiwitten
 • 86 gram koolhydraten
 • 5 gram vezels
 • 2 gram vetten.

 

Dit recept ga ik zeker vaker toepassen, want het was lekker verfrissend, makkelijk weg te krijgen en makkelijk te bereiden. Nog een voordeel van het bereiden is dat je het al een dag, of zelfs meer dagen, van tevoren kunt maken waardoor je toch goed en lekker kunt lunchen of ontbijten.

Pindakaas

Als afwisseling voor mijn broodbeleg heb ik weer eens pindakaas gegeten, lekker maar daarbij krijg ik snel het geval dat ik iets vets eet. Maar niet alle vetten zijn slecht voor je. En voor de afwisseling was het zeker lekker en zal ik het ook vaker gaan doen

Wraps

Af en toe op verjaardagen at ik zo weleens een stukje van een wrap, en dan met carpaccio of met zalm, super lekker! Deze week ben ik het zelf gaan doen en heb ik gekozen voor de variant met carpaccio.

Bestand 05-10-17 18 56 24

Mijn recept:

 • 1 wrap
 • 1 portie carpaccio 75 á 80 gram
 • Philadelphia kruiden
 • Ijsbergsla

Dit recept bevat per wrap 322 calorieën met daarin:

 • 19,3 gram eiwitten
 • 25,1 gram koolhydraten
 • 0,5 gram vezels
 • 1,9 gram suiker
 • 14,9 gram vetten

In vergelijking met de ochtend smoothie, bevat de wrap veel meer vetten en suikers. Maar is de wrap ook wel heeeel erg lekker!

Rijstwafels

Tja, ik vind het altijd droog en qua beleg weet ik niet zo goed wat ik hier nou lekker bij vind. Met pindakaas beviel wel oké, maar ik ga hiervoor toch op zoek naar iets anders.

Salades

Afgelopen week heb ik zelf een heerlijke salade gemaakt met croutons, kaas en komkommer. Het voordeel van de salades vind ik dat je er alles in kan doen wat je wil, zodat je het altijd lekker vindt. Makkelijk in bereiding en zeker zonder dressing relatief gezond. De calorieën bepaal je natuurlijk zelf, dus maak het zo gezond als je wil! Maar zeker een aanrader!

 

Dit weekend heb ik weer een druk programma met werk, handbal en heel veel school. Maandag staat er iets super tofs op het programma, wil je weten wat? Dat lees je in mijn volgende blog! Wil je mijn volgende blog lezen? Klik dan hier om op de hoogte te blijven!

Wat heb jij voor gave plannen dit weekend of volgende week? Let me know!

 

Liefs,

Sanne

Een gedachte over “Jullie tips en recepten, dit vond ik ervan!

 1. Hee Sanne! Super goed bezig! Heb ook nog n paar tips. Ik doe zelf Weight Watchers en zie daar heeeel vaak wortel- en bieten wraps voorbij komen. Ze halen die bij de AH (uit de koeling als ik me niet vergis. Deze varianten zijn als het goed is “gezonder”. Misschien het proberen waard?

  Ik vind het trouwens lekker om kipfilet met hutenkase op mn rijstewafels te doen. Evt. met beetje zout en peper 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s