Voeding aanpassen, ken jij deze valkuilen?

Voeding aanpassen, het lijkt simpel en makkelijk. Echter is het alles behalve simpel en makkelijk. Er zijn een aantal grote valkuilen, die iedereen wel eens heeft ervaren. Maar hoe kan je deze valkuilen voorkomen? Dat heb ik voor je op een rijtje gezet!

Uitstelgedrag

Je kent het wel, je zegt dat je morgen of maandag begint met afvallen. Je kan nog mooi

nu-laterdat etentje, of die lekkere borrel of gewoon een lekkere snack meepakken dit weekend. Dan moet je je goed afvragen of je het wel echt wil! Als je echt wil afvallen dan stel je het niet uit, maar begin je direct!

Spread the news!

Je houd het teveel voor jezelf, deel het met je directe omgeving. Het is leuk om te horen dat mensen zien dat je bent afgevallen, dat geeft je positieve energie! Maar het is beter om het met ze te delen, zodat ze er rekening mee houden.

Veel mensen begrijpen hoe lastig het is, en delen graag hoe ze er mee om gaan! Je familie en partner zijn natuurlijk ook belangrijk om in te lichten, zodat ze je helpen en steunen of juist dat stukje taart of die snack op de bank niet aanbieden!

Slechte voorbereiding

Ondanks dat je goed bezig bent, krijg je honger. Dat is een hele bekende voor veel mensen en ook voor mij. Door de honger ben je sneller geneigd om iets te eten te kopen, of iets lekkers te pakken. Dat is wat je juist niet moet doen! Maak een goede planning wanneer je wat eet, en zorg dat je voldoende goede voeding bij hebt. Maak bijvoorbeeld een weekplanning wanneer je wat wil eten, dan kan je daar ook je boodschappenlijstje op aanpassen. Anders loop je met honger, als kip zonder kop door de supermarkt, waar het fout gaat. Houd het overzichtelijk, en bereid je op tijd voor!

te veel/ te weinig eten proteïne

Je eet te veel van een en het zelfde, of je eet juist te weinig doordat je een en het zelfde eet! Zo eet ik veel eiwitten, maar vergeet ik mijn koolhydraten te veel. Dan ga je het weer opgooien, en meer koolhydraten eten, waardoor je te weinig eiwitten eet. Buiten

schijf van 5koolhydraten en eiwitten zijn er nog vele andere stoffen als suikers, vetten, vitamines en veel meer dingen die je binnen moet krijgen. Als je graag af wil vallen, is het echt een aanrader om je hier eens in te verdiepen!

Het is belangrijk om te weten wat je wanneer moet eten en hoe veel. Maak hier desnoods ook weer een planning voor, zodat je een duidelijk beeld hebt waar je je aan kan houden.

Compenseren met sporten

Je hebt iets te veel calorieën op, en denkt het met een keertje extra sporten er wel af te trainen. Nou nee, dat moet je absoluut niet doen. Blijf eerlijk en helder naar jezelf. Je sport de calorieën eraf die je er extra aan hebt gegeten. Hierdoor blijft je gewicht gelijk, en val je natuurlijk niet af! belangrijk om mee te nemen, je kan beter je voeding strikt houden en een keer minder sporten, dan gaan compenseren met sporten.

fitness

maaltijden vervangen/overslaan

Een punt wat ik heel goed herken, maaltijden overslaan of vervangen. Uiteindelijk bereikte ik hier het tegenovergestelde mee! In plaats van een gewone maaltijd, alcohol of iets lekkers. Toch dezelfde hoeveelheid calorieën, maar wel andere stoffen waardoor je toch aan komt.

Dan een maaltijd overslaan, is ook niet altijd goed voor je lichaam. Ik merk persoonlijk dat mijn lichaam en vertering ritme nodig heeft. Veel kleine maaltijden vind ik persoonlijk het fijnst. Zo blijft mijn verbranding op gang en val ik het ”makkelijkste” af.

maaltijden overslaan of vervangen, zijn mentaal ook punten waardoor je niet gaat afvallen. Als je het één keer doet, kan het een tweede keer ook wel, en die andere keren ook wel. Herken jij dit? Ik namelijk wel!

tot de volgende keer!

Liefs,

Sanne

 

8 gedachtes over “Voeding aanpassen, ken jij deze valkuilen?

 1. Thanks voor deze reminder! Ik hoef niet af te vallen, maar wil weer even terug in het juiste patroon in aanloop naar mijn bruiloft. Het hardlopen en sporten weer iets beter oppakken en ff klaar met het gesnaai. Maar inderdaad, als je eenmaal 1x iets extra’s neemt of afwijkt van je plan, komt die tweede keer er al snel achteraan. Gelukkig heb ik het nu weer goed te pakken, op naar juni!

  Liked by 1 persoon

 2. Ik let eigenlijk helemaal niet op mijn voeding, ik kom ook geen gram aan. Iets gezonder eten zou op zich geen verkeerd idee zijn. Maaltijden overslaan zie je mij niet doen, ik hou van (goed) eten

  Liked by 1 persoon

 3. Ik ken het: “ik begin maandag”. Vaak smokkel ik iets anders naar binnen en vervolgens begin ik dinsdag.
  Nu ben een week goed bezig om echt op mijn voeding te letten en heb het ook in mijn omgeving aangeven zodat ik niet in de verleiding kom

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s