Positiever denken, hoe doe jij dat?

Vandaag had ik zo’n dag, een dag waarin er te veel negatieve dingen gebeuren. Hier zit voor mij persoonlijk een grote omschakeling in, om toch bewust bezig te blijven met positiviteit. Daarom geef ik tips hoe je positiever kan denken!

Betrap jezelf (en eventueel anderen) op negativiteit.

Zodra je in de gaten hebt dat je negatief bezig bent, of dat anderen dat zijn, kan je er bewust stappen in maken. Je beseft je dan waar het fout gaat en hier kan je op in spelen. Doe iets met je negatieve punten om er iets positiefs van te maken! Wil je er echt aan werken? Samen gaat het makkelijker, zoek een maatje waarmee je samen positiever gaat zijn.

staypositive pic

Richt je op dingen die goed gaan.

Ook al denk je in negatieve situaties dat er niets goed gaat, dan is dat vaak wel zo! Door het denken dat er niets goed gaat, creëer je een negatief wereldbeeld. Richt je op de dingen waar je goed in bent, of de dingen waar je dankbaar voor bent. Denk hier regelmatig aan, of schrijf het op voor jezelf. Zo raak je steeds bewuster van de mooie dingen in de wereld.

Besef dat de realiteit buigbaar is.

Iedereen heeft een andere realiteit, en iedereen heeft een ander beeld. Dat geld voor alle 7 miljard mensen op de wereld. De echte realiteit bestaat niet, want er is geen echte realiteit. Door positief denken, zal de realiteit er dan ook positiever uit zien!

Zoek de keerzijde van de negatieve punten.

Probeer uit elke ervaring iets positiefs te halen, en richt je vervolgens voornamelijk op deze positieve aspecten. Dat helpt je vooruit, het houdt je op de been!

Een goed voorbeeld daarbij: Je auto ging kapot. Daardoor moest je noodgedwongen op de fiets naar je werk, waardoor je ontdekte hoe lekker dit eigenlijk is, waardoor je nu een paar kilo kwijt bent en je veel fitter voelt.

Bouw aan vertrouwen

Zodra je in de gaten hebt dat je negatief bezig bent, of dat anderen dat zijn, kan je er bewust stappen in maken. Je beseft je dan waar het fout gaat en hier kan je op in spelen. Doe iets met je negatieve punten om er iets positiefs van te maken! Wil je er echt aan werken? Samen gaat het makkelijker, zoek een maatje waarmee je samen positiever gaat zijn.

quotepositief

Voed je vertrouwen in de wereld

Balanceer je wereldbeeld. Het journaal vertelt je wat je moet weten over de ellende in de wereld. Zet hier iets positiefs tegenover, waar je zelf goed over na hebt gedacht. Dat helpt je weer wat perspectief terug te krijgen over hoe de wereld er werkelijk voor staat.

Lach meer

De laatste, en misschien wel het beste advies, lach meer! Lachen maakt je vrolijk, steek andere aan met je vrolijkheid en zorg voor meer vrolijkheid in de wereld!

Hoe gaan jullie om met negativiteiten, en genieten jullie genoeg van al het moois op de wereld?

Liefs,

Sanne

 

Een gedachte over “Positiever denken, hoe doe jij dat?

 1. Soms moet je jezelf niet richten op het positief willen denken, maar op niet negatief denken. Een neutrale gedachte is al een heel stuk beter, dan een negatieve gedachten. Neutrale gedachtes zijn eigenlijk meer feiten die je op een rij zet. Het is altijd makkelijker om van een negatieve gedachte naar een neutrale gedachte te gaan, en dan naar een positieve, dan in een keer naar een positieve gedachten.

  Bv.
  Negatieve gedachte: ik ben echt een lelijk persoon.
  Neutrale gedachte: ik heb mooie en minder mooie lichaamsdelen, maar deze maken mij tot wie ik ben . En dat is oké, ik ben oké.
  Positieve gedachte: ik ben super knap/geweldig persoon.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s