Van twijfel, naar gewoon doen!

Heel vaak heb ik momenten dat ik denk, moet ik dit wel doen? Wat zullen anderen hier van denken? Hoe moet ik dit aanpakken? Allemaal vragen waar maar één antwoord voor is om er achter te komen, namelijk doen! Iets wat ik lang niet durfde en deed. Nu doe ik het steeds vaker anders, en doe ik het wel. Ook denk ik wel eens, wat maakt het uit als andere het niets vinden, het gaat er toch om dat ik het wat vind! Ken jij dat? Dat je keuzes niet durft te maken omdat je bang bent voor meningen van anderen, of dat je niet weet hoe iets moet? 

Zo twijfelde ik ook om een blog te starten. Ik dacht altijd dat het raar was, of dat mensen het niets zouden vinden. Heel voorzichtig stelde ik het voor aan mijn vriendinnen voor, omdat ik dacht de het me ook zou helpen met het doorzetten met afvallen. De reactie was anders als verwacht, want ik dacht dat ze het absoluut niets zouden vinden. Mijn vriendinnen waren super positief! Ze vertelde gelijk dat ze het verstandig vonden als het mij hielp met het bereiken van mijn doelen. Een andere vriendin zei gelijk, ik word je vaste lezer! Beter hadden de reacties niet gekund, en ik wilde het echt gaan doen.

Maar toch was er iets waardoor ik het niet deed, toch zat er nog ergens een twijfel omdat ik niet goed wist wat ik moest schrijven. Ook is mijn Nederlands schriftelijk ook niet al te best waardoor ik ook weer bang was om fouten te maken.

niet proberen quote

Ongeveer 2 maanden later kwam ik op een workshop voor social media, erg leuk en leerzaam. De workshop werd gegeven door 2 instagrammers, Ingèr Vierhout en Mark Westhovens van De social media coach, misschien dat je ze wel kent, maar ze waren ook bloggers! Het belangrijkste was dat ik die avond het laatste zetje kreeg. Ik vertelde over mijn idee, en er werd gevraagd: waarom doe je het niet dan? Je moet het gewoon doen, want je hebt mij nu al overtuigd dat het interessant wordt.

En ja hoor, 2 weken later was mijn eerste blog daar! Als een speer ben ik aan de slag gegaan, en ondanks dat ik het spannend vond, deed het me goed! En nog steeds vind ik het heerlijk om met mijn blog bezig te zijn en lekker te schrijven. Na de lancering kreeg ik heel veel positieve reacties van allemaal mensen uit mijn omgeving. Door al die reacties wilde ik weer gaan schrijven, maar geen idee waar over ik moest schrijven. Tot ik een inspiratieplek vond, en weet je waar ik de beste ideeën krijg? Nou op die plek hier onder!

Foto 02-04-17 14 47 56

Het positieve uit deze hele ervaring voor mij persoonlijk, is dat ik nu minder kijk naar de mening van anderen. Want het heeft me goed gedaan, en ook al zijn de reacties positief, als ze negatief waren geweest had ik bloggen nog leuk gevonden! Niet alleen met het bloggen twijfel ik nu minder, maar met alles. Want het gaat er om dat ik gelukkig ben en me goed voel, toch?

Wees jezelf, en zorg dat je gelukkig wordt van wat je doet! Ben jij ook zo’n twijfelaar? Het leven met minder twijfels is heerlijk 🙂

Liefs,

Sanne

Een gedachte over “Van twijfel, naar gewoon doen!

  1. Heel herkenbaar! Een jaar geleden heb ik mijn website opgestart en ik geniet er onwijs van! Toch zelfs na een klein jaar bloggen ben ik onzeker, zou de lezers mijn blog wel leuk vinden? Wellicht wel, wellicht niet. Hoe dan ook haal ik er positieve energie uit en daar gaat het om! Leuk dat je ook begonnen bent, zet hem op!💪🏼😃 groetjes Rivka

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s