Een avondje Glow – lichtfestival Eindhoven

Glow festival is een jaarlijks terug kerend festival in Eindhoven. Dit jaar vond de 12e editie plaats, en ik vond het erg leuk om een kijkje te gaan nemen. De afgelopen 2 jaar ben ik ook geweest, en ik vond het een geweldig spektakel. Dit editie van 2017 is van 11 tot en met 18 november, met dit keer een show in het Philips stadion als extra. Ben jij al wel eens naar Glow geweest?

Maar wat is Glow eigenlijk?

Glow is een lichtfestival in Eindhoven. Door de hele stad (vooral in het centrum) zijn allemaal gave exposities (30) of lichtkunstwerken weggezet. Het is een route van ongeveer 6 km die goed te belopen is, met op de route een hoop hele bijzondere kunstwerken en leuke kraampjes om lekker wat te drinken.

De derde keer

Dit jaar was het voor mij de derde keer dat ik bij Glow ben geweest. De afgelopen 2 jaar ben ik echt iedere keer weer verrast met de mooie lichtkunstwerken en alles er om heen. Zeker de eerste keer toen ik nog niet wist wat Glow was, stond ik versteld! Nog steeds vind ik het geweldig dat ze ieder jaar zo iets groots kunnen opzetten en er zo veel mensen op af komen.

Dit jaar vond ik het echter wel tegenvallen met de afgelopen jaren. Het was voor mij geen spektakel meer, omdat er een aantal onderdelen, zoals de Catharina kerk veel minder uitgebreid waren. Bij de Catharina kerk was er dit jaar alleen een projectie van één afbeelding, wat normaal een hele show was waardoor mensen nu lang bleven wachten. Het was niet duidelijk en de verwachtingen hierin lagen hoger merkte ik.

Tè commercieel

In dit artikel van het Eindhovens Dagblad las ik dat ik niet de enige ben die het minder vond als normaal. Wat mij ook op viel was dat het allemaal heel commercieel was. Op iedere hoek stond wel een tentje met drinken en eten, wat op mij persoonlijk heel opdringerig over kwam. Ook kost de lichtshow in het Philips stadion geld, wat erg jammer is omdat het een mooie show is maar nu niet voor iedereen toegankelijk is.

Tuurlijk blijft Glow altijd speciaal, zeker als je het voor het eerst ziet. Ook zal ik niet zomaar thuis blijven, want je blijft toch altijd nieuwsgierig! Ik zou Glow echt aanraden voor een geweldig avondje uit, met een geweldige sfeer in een gezellig stad! Ben jij al wel eens naar Glow geweest?

7 gedachtes over “Een avondje Glow – lichtfestival Eindhoven

  1. Ik ben er nog nooit geweest, maar vind het er wel heel mooi uitzien! Maar: ik moet zeggen dat als het te commercieel is, het me ook weer wat minder trekt. Helaas ligt Eindhoven hier niet direct om de hoek, dus ik zou het echt even van tevoren in de gaten moeten hebben, dat het weer is!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s