Een stage zoeken, moeilijker dan gedacht!

Voor mijn opleiding moest ik op zoek naar een stage. Niet zo moeilijk dacht ik, een gratis hulp voor een bedrijf, wie wil dat nou niet? Maar dat bleek toch niet zo te zijn. Omdat ik in het 1e jaar zit, moet ik 10 weken stage lopen van april tot en met juni waar ik echt naar uit keek, maar helaas begon het op een drama te lijken.

Tijdens mijn stage moet ik meewerken om er zo achter te komen of ik meer de marketing of de sales in wil. Doordat ik al een mbo opleiding heb gedaan weet ik dat ik de marketing in wil. Daarom ben ik al specifieker gaan kijken voor een online marketing stage. Campagnes opzetten, social media onderhouden, klantcontacten onderhouden, mail bijhouden en medewerkers ontlasten zijn allemaal taken die ik zou kunnen doen, handig toch?

Handig, daar denken bedrijven anders over… Veel bedrijven zoeken een stagiaire die als medewerker gezien kan worden en die voor langere tijd beschikbaar is. Ook in bijna alle vacatures staat een 3e of 4e jaars student, die voor minimaal 4 á 5 maanden beschikbaar is, of soms zelfs langer. 10 weken is daar natuurlijk niets bij.

Toch besloot ik om toch maar op die vacatures te solliciteren, in de hoop dat de bedrijven mijn brief en CV goed genoeg vonden om voor mij een aangepaste stage te regelen.

Na 30 sollicitaties zou je verwachten dat je veel reacties krijgt, maar dat was het gene wat ik juist niet kreeg. Tot mijn verbazing heb ik in totaal maar 8 snelle reacties gekregen, waarvan 7 waar geen mogelijkheid was. Door één bedrijf werd ik dezelfde dag nog gebeld of ik op gesprek wilde komen. Heel graag natuurlijk! Maar tijdens de sollicitatie bleek dat het bedrijf niet goed naar mijn mail heeft gekeken. Ze dachten namelijk dat ik 3e jaar was en voor 4 maanden kon, niet dus! Ondanks dat is het gesprek wel verder gegaan en heb ik uiteindelijk toch een stageplaats aangeboden gekregen, heel fijn!

Uiteindelijk heb ik van nog 3 bedrijven negatieve reactie gekregen dat het niet mogelijk was. Ook kwam er nog 1 bedrijf wat mij super enthousiast vond en waar ik komende week op gesprek mag komen.

De perfecte stage heb ik helaas niet gevonden, maar ik blijf solliciteren in de hoop dat de perfecte stage op mijn pad komt!

8 gedachtes over “Een stage zoeken, moeilijker dan gedacht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s