De man achter de piano

Ik maak het regelmatig mee dat ik overdag of soms ’s avonds op het station moet wachten voor mijn trein, tram of bus. Zo af en toe zit er dan iemand achter de piano wat te spelen. Normaal gesproken neem ik niet de tijd om te luisteren, maar vandaag wel!

Er zit een kleine meneer achter de piano, die met een van zijn eerste noten al raakt. Hoe weet ik niet, maar hij trekt mijn aandacht. Rustig ga ik op de trap naast de piano zitten want ik heb alle tijd deze middag. Een mooi moment om eens ergens bij stil te staan en goed te luisteren naar iets moois. Door al het rumoer heen trek alleen de piano mijn aandacht.

Op een hele rustige en beheerste manier speelt de man bekende liedjes. Denk dan aan All of me van John Legend maar ook andere nummers zowel rustig als wat meer up tempo. Met het eerste nummer trok de man echt mijn aandacht. Heel rustig en beheerst klonken de noten door het centraal station. Foutloos speelt de man het nummer waardoor een hoop mensen toch even komen kijken. Hij trekt dus niet alleen mijn aandacht, waarna de man wat ongemakkelijk wordt door alle aandacht die er voor hem is.

Na 3 nummers vind de man het mooi geweest en hij gaat er van door. Zonder op of om te kijken staat de man op, loopt weg en pakt de trein. Een heel raar maar ook mooi moment waarna het leven weer verder gaat…

8 gedachtes over “De man achter de piano

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s