Goede voornemens, waarom?

2017 zit er al weer op. Een mooi jaar met heel veel mooie momenten. Vergeleken met 2016 vond ik 2017 een fantastisch jaar waarin ik heel veel positieve energie heb gekregen van super veel leuke dingen. Nu 2018 begonnen is hebben veel mensen ook weer de goede voornemens. Aan goede voornemens doe ik niet, waarom zou ik?

2017

Er is enorm veel gebeurd het afgelopen jaar. Zo begon het in begin januari met het kopen van een eigen auto. Doordat ik in Aalsmeer ging handballen en het met ov niet te doen was, werd een eigen auto een prioriteit om te hebben. Doordat ik het naar mijn zin had bij de handbal zat ik goed in mijn vel en dat veranderde eigenlijk een groot deel van het jaar niet meer. Ik ronde in april een super leuke stage af waar ik onwijs veel geleerd heb. Na de stage behaalde ik allebei mijn diploma’s op het mbo, net als mijn vriendinnen.

2017 was voor mij ook het jaar van vrienden en vriendinnen. Regelmatig ging ik naar festivals en feestjes, of gewoon simpel uiteten. Mijn beste vriendinnen waren dan ook een belangrijk onderdeel in ”mijn jaar”.  Zo hebben ze me geholpen om mijn twijfels voor het bloggen weg te halen. Daardoor ben ik uiteindelijk begonnen waar ik nog steeds geen spijt van heb.

We haalden ons diploma en zijn bijna allemaal een nieuwe uitdaging aangegaan. Het hbo of een vooropleiding om naar het hbo te kunnen stond bij ons allen bovenaan het lijstje. Door het starten van de opleiding commerciële economie aan Avans hogeschool heb ik wel de keuze moeten maken om op sportief gebied een stapje terug te doen. Daarom besloot ik om van Aalsmeer naar Hellas in Den Haag te gaan. Een stukje dichter bij huis en een training minder in de week moest mij meer tijd voor school opleveren.

Toch bleef het reizen pittig en vond ik op de valreep van het jaar nog een super leuke studio in Den Haag. Een nieuw jaar waarin ik voor het eerst op mezelf ga wonen in een super leuke studio was nog niet alles. Ik vond een super leuke baan in de marketing richting. Echt iets waar ik al langere tijd behoefte aan had. In 2018 is het dus niet alleen een eigen plekje, maar ook een nieuwe baan! Eigenlijk een heel ander leven, maar wel een erg leuke uitdaging.

Buiten alle momenten die ik nu noem zijn er natuurlijk nog veel meer mooie en leuke momenten. Als ik zo terug blik op mijn 2017 was het een geweldig jaar om niet te vergeten!

Goede voornemens

Nu het nieuwe jaar begonnen is hoor ik veel mensen over goede voornemens. Laat ik het voorop stellen dat het heel goed vindt als mensen zichzelf willen veranderen of iets willen doen. Echter geloof ik niet in de goede voornemens in het nieuwe jaar. Waarom gaat je voornemen wel lukken als je op 1 januari start? Ik ben er van overtuigd dat als je iets graag wil, je genoeg motivatie hebt om het altijd te doen. Een startdatum veranderd er voor mijn gevoel niets aan.

Zo begon ik in juli 2017 met het afvallen en gezonder leven. Ik stond voor de spiegel en verafschuwde mezelf. Er moest iets gebeuren en ik besloot om gelijk naar de sportschool te gaan en gezonder te gaan eten. Met pieken en dalen ben ik tot eind december 7 kilo afgevallen. Natuurlijk is dat erg fijn, maar er is nog een lange weg te gaan voor de andere kilo’s. Wat mij betreft veranderd 1 januari daar niets aan. Het enige dat na 1 januari voor mij mooi meegenomen is dat het qua gezond eten iets makkelijker is. Tijdens de feestdagen moet je net iets meer opletten en nu kan ik weer terug naar mijn vaste ritme.

Hoe denk jij over goede voornemens, en heb je goede voornemens? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening!

Liefs,

Sanne

12 gedachtes over “Goede voornemens, waarom?

 1. Den Haag is zo een leuke stad! Ik ga er regelmatig met mijn vriendje. Scheveningen vinden wij fantastisch!
  Succes met je studio en nieuwe job, 2018 beloofd een fantastisch jaar te zijn voor jou!
  Oh nog iets, je hoeft jezelf niet te verafschuwen hoor meid, je bent mooi zoals je bent. Je mag heel trots zijn op wat je al bereikt hebt in je fitjourney.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik kan me wel vinden in wat je zegt.. Als je iets wil veranderen dan kan dit in principe iedere dag. Toch zie ik een nieuw jaar toch als een ‘nieuw’ begin en dus denk ik ook na over dingen die ik dat jaar wil gaan doen of ondernemen 🙂 Ik heb er in ieder geval zin in!

  Liked by 1 persoon

 3. Mooi jaar om op terug te kijken en mooie vooruitzichten. Ik ben het met je eens dat ‘1 januari stoppen met…’ meestal gedoemd is te mislukken. Ik ben nog op zoek naar de ultieme motivatie om mijn werk-privé balans op orde te krijgen?!

  Liked by 1 persoon

 4. Mooi! Ik ben het helemaal eens dat als je iets wilt dat je het altijd kunt doen. 🙂
  Alleen al aan je manier van schrijven is te merken dat je een heerlijk jaar hebt gehad.
  Het verafschuwen van je lichaam is voor mij zeer herkenbaar, maar probeer niet te ver te gaan, je bent zoals je bent, een paar kilo meer is meer om van te houden en volgens mij leid je een aardig gezond leven. 😉
  Heel veel succes met alles wat je nog van plan bent. 🍀

  Liked by 1 persoon

 5. Ik heb voor het eerst voornemens gemaakt dit jaar en ze bewust gedeeld op mijn blog. Kijken of dat helpt om me een stok achter de deur te geven. Maar de doelen zijn vooral ook heel haalbaar en iets waar ik helemaal achter sta. Ik ga gewoon ervaren hoe dat gaat.
  Ik wens je voor 2018 een heel mooi jaar toe met je nieuwe woning en je nieuwe baan. Dat alle vernieuwingen ook maar hele mooie verrijkingen voor je mogen zijn! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s