Een nieuw hoofdstuk

Het is eind januari en voor mij begint er een nieuwe hoofdstuk op meerdere vlakken. De tentamens zitten erop en de nieuwe periode begint. Onlangs ben ik jarig geweest en ik woon nu bijna een maand in mijn eigen huisje. Het zijn allemaal nieuwe hoofdstukken maar bij elkaar is het een groot nieuw hoofdstuk, en ik heb er zin in!

School

Een half jaar geleden ben ik begonnen met mijn nieuwe studie, commerciële economie. Inmiddels zitten de eerste 2 periodes erop en heb ik op 1 tentamen na alles gehaald. In periode 3 start je met een nieuwe klas, waarbij je weinig mensen en/of docenten kent. Dit zie ik als een nieuw hoofdstuk waarin ik nieuwe mensen leer kennen en nieuwe ervaring op kan doen.

Ook is deze periode een afsluiting van alle kennis en informatie die dit jaar opgedaan moet worden in de schoolbanken. Na deze periode start een stage van 10 weken waar ik erg naar uit kijk. Lekker in de praktijk bezig zijn en vooral veel nieuwe dingen leren. Voor dat ik het weet zit het jaar er al weer op. Ondanks dat ik deze studie pas een half jaar volg, kan ik zeggen dat het een goede keuze is geweest. Het is precies wat ik leuk vind om te doen. Iets meer zelfdiscipline zou geen kwaad kunnen ondanks dat he nog geen enorme uitdaging is en ik alles wel kan halen zonder veel te doen.

Een eigen huisje

Sinds 1 januari ben ik definitief in mijn eigen huisje ingetrokken. Na een maand begint het echt als een thuis te voelen en vind ik het steeds fijner om thuis te komen. Het voelt niet meer als vakantie en ik vermaak me er erg goed. Ook het zelf koken en gezond eten gaat goed. Inmiddels ben ik 3 kilo afgevallen doordat ik niks lekkers in huis heb. Ook kook ik standaard voor 2 personen zodat ik altijd nog een maaltijd heb staan voor het geval dat ik haast heb.

Mijn eigen plekje is tot nu toe een mooi en fijn hoofdstuk en iets waar ik echt blij en trots op ben. Dat merk ik niet alleen aan het eten, maar ook aan het schoonmaken en huishouden. Een eigen ritme is fijn en gaat ook uit zichzelf. De afwas, de was en schoonmaken vallen reuze mee, zeker nu het goed bij te houden is. Ik ben er dan ook zeker van overtuigd dat ik een mooie tijd tegemoet ga in mijn eigen huisje.

Jaartje ouder

Op 28 januari was ik jarig en ben ik 20 geworden, voor mij tijd om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Het jaar dat ik 19 was is een heel mooi jaar geweest waarin veel gebeurd is en ik veel bereikt heb. Zo heb ik een eigen auto gekocht, had ik 1 jaar mijn rijbewijs, haalde ik 2 mbo diploma’s en ging ik naar geweldig leuke feestjes.

Ook bleven belangrijke mensen erg belangrijk en leerde ik echt bouwen op mijn lieve vriendinnen. Ondanks dat we niet bij elkaar in de buurt wonen hebben we veel contact en doen we veel leuke dingen. Ieder jaar vind ik het toch belangrijk om er even stil bij te staan en positief te blijven. Mooie momenten koesteren en genieten van het leven is erg belangrijk en vooral: geluk moet je delen!

Hoe denk jij over geluk delen en het koesteren en genieten van het leveren?

Liefs,

Sanne

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s