Fitbit charge 2 – mijn gezondheidsmeting

Leef ik nou echt gezond? Slaap ik genoeg? Eet ik genoeg? Beweeg ik dagelijks genoeg? Allemaal dingen waar ik mee bezig ben maar geen flauw idee van had. Een maand geleden kreeg ik de Fitbit charge 2 en dat zorgde voor een flinke verandering. Het bewust zijn van je gezondheid vind ik persoonlijk erg belangrijk omdat ik af wil vallen, maar wat draagt mijn Fitbit daar nu aan bij?

Fitbit charge 2

De Fitbit charge 2 meet niet alleen je stappen, maar ook je slaap en hartslag. Mocht je het interessant vinden dan kan je zelfs zien hoe veel trappen je op bent gelopen. De hele dag door kan alles berekend worden aan de hand van je stappen, hartslag en de gps die in het horloge zit.

Door het stellen van doelen stimuleert je Fitbit je om het doel te halen. Zo gaat je horloge trillen met de vraag of je nog een doel wil halen zoals bijvoorbeeld je stappen doel. De Fitbit stimuleert je om 250 stappen per uur te zetten. Als je na 50 minuten nog niet aan dat aantal stappen zit krijg je dan ook een melding door middel van het trillen, erg handig heb ik zelf ervaren.

De app

Buiten het dragen van je horloge is het mogelijk om deze te koppelen aan de Fitbit App. Door middel van bluetooth ben je verbonden en houdt de app je dagelijkse voortgang bij. Op je dashboard zie je alles wat je eigenlijk moet weten. Handig toch? In de app kan je zo veel meer zien dan op je horloge en dat zorgt ervoor dat de app voor mij erg belangrijk is. Als je gaat fietsen kan je het horloge op de modus ”bike” zetten. De Fitbit berekend op basis van de gps en je hartslag hoe snel je fietst, hoe veel calorieën je verbrand en je snelheid. In de app kan je dan alles over je fietstocht terug zien zoals op deze foto’s

Mijn resultaten

Dankzij mijn Fitbit ben ik een stuk wijzer geworden. In de app kijk ik iedere dag hoe veel ik geslapen heb. Zo kwam ik er achter dat ik gemiddeld veel te weinig slaap. De app stelt het doel dat 8 uur slaap bij mij voldoende is om genoeg te rusten. Gemiddeld slaap ik tussen de 5 en 6 uur, veel te weinig!

Het tegenovergestelde van mijn slaapritme is mijn stappenteller. Mijn doelstelling is 7.500 stappen per dag zetten maar dat kost me vrij weinig moeten. Met mijn dagelijkse activiteiten zit ik gemiddeld op 11.000 stappen per dag met weinig moeite.

Ook zie je in de app hoe veel calorieën je verbrandt hebt op een dag. Daar probeer ik mijn eten altijd onder te laten zitten en dat valt reuze mee. Het verbaast mij wel hoe veel je calorieën je op een dag verbrandt, zodra je sport valt het wel mee, maar als je een dagje niets doet verbrandt je heel weinig. Nu snap ik ook dat sommige apps met afvallen zo een laag calorieën doel hebben.

Al met al ben ik dankzij mijn Fitbit een stuk wijzer geworden en helpt het mij met gezonder leven. Heb jij ervaring met een activity tracker die ik eens zou moeten proberen?

Liefs,

Sanne

3 gedachtes over “Fitbit charge 2 – mijn gezondheidsmeting

  1. Ik heb nog geen ervaring met een activity tracker, maar het lijkt me wel erg fijn! Ik vraag me alleen af of je constant via bluetooth verbonden moet zijn of af en toe synchroniseren voldoende is…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s