De winterdip uit…

Heb jij het de afgelopen weken ook gehad? Nergens zin in, moe en geen motivatie om die stapel met werk en schoolwerk op te pakken. Niet tevreden met mezelf en steeds meer irritaties en het opbouwen van een drempel om de dingen te gaan doen. Heb jij er ook last van? Ik hoor het van meer mensen, maar ik wide er graag vanaf!

Tijd voor verandering en aanpakken. Zo liep ik op school ook een beetje achter en wat we moeten doen is niet bepaald weinig. Normaal is het niet zo erg als je het bij houdt maar nu begon het op te lopen.

Stap 1: boodschappen

Bij de boodschappen kon ik de eerste stap zetten. In plaats van lekkers en makkelijke maaltijden helpt gezond eten mij persoonlijk altijd heel erg. Gezond eten is een stap in de goede richting en heeft een positieve invloed op hoe ik me voel. Ik krijg er meer energie van en raak wat minder vermoeid.

Stap 2: op tijd naar bed

Vroeg slapen scheelt bij mij heel veel. Dankzij mijn Fitbit kan ik natuurlijk mijn slaap bijhouden en ik heb flink wat slaap in te halen. Ik ga zodra ik de mogelijkheid heb vroeg naar bed. Ik slaap vaak voor half 10 al omdat ik echt al vermoeid ben. Zodra ik wakker wordt ben ik nog wel vermoeid maar mijn vermoeidheid wordt door de dag heen minder. Samen met voeding is dit al een grote stap in de goede richting

Zodra ik gezonder ga eten en op tijd naar bed ga voel ik me veel fitter, herken je dat? Binnen 1 week weer 1,5 kwijt, het heeft dus heel veel invloed op hoe je je voelt.

De inhaalslag

Voor school liep ik wat achter en omdat ik wat meer nachtrust heb lukt het me ook om in het weekend op tijd op te staan om alles te doen. Zeker nu ik in begin te lopen ga ik steeds makkelijker weer aan de slag. Binnen 2 weken was ik weer uit mijn winterdip en voel ik me weer top.

Ik ben weer volledig gefocust op school, sport en afvallen en voel me goed!

Hoe kom jij uit een winterdip?

Liefs,

Sanne

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s